srijeda, 20. lipnja 2012.

NK Troglav Livno

  Već od davne 1921. godine, Livno je dom nogometnog kluba Troglav.  U razdoblju nakon rata klub se zvao Vojin Zirojević, a potom i Cincar. Upravo za vrijeme bivše države, klub je igrao niže lige, i svoj najveći uspjeh od osnutka, postigao je upravo 1972.-1973. godine, igravši  u drugom stupnju natjecanja, i nažalost od tada, nikad više nije uspio doći do tog ranga u natjecanju. 


  1949. godine klub se ponovno zove Troglav. Na grbu se nalazi godina 1918. koja simbolizira godinu utemeljenja kluba, a pored godine, nalazi i obris vrha planine Dinare po kojem je klub dobio ime i hrvatska šahovnica. Troglav sve svoje utakmice igra na gradskom  stadionu zvanom Zgona. Stadion je sagrađen tijekom 60.-ih godina 20.stoljeća, i od tada nije renoviran. Trenutno je u vrlo lošem stanju. Uz glavni teren nalazi se jedan pomoćni, zatim svlačionice, zgrada Uprave i kafić. 

 

   Unatoč lošim uvjetima na terenu i ne baš uspješnim generacijama, Troglav je kod Livnjaka omiljeni klub.  Uvijek je bilo gledatelja i navijača, ljudi koji žive za klub, a stadion je tijekom Premijer lige redovito bio ispunjen. Godine 2012. navijački entuzijasti su pokrenuli osnivanje navijačke skupine, koja je nazvana Konjica. 


Nema komentara:

Objavi komentar